KVALITETER

Lev litt mer hver dag

Ytterst på nordsiden av Husøy skaper vi dette nye boligområdet for deg som vil bo moderne i idylliske skjærgårdsomgivelser, nær byen. Boligene omgis av vannet i Husøysundet, en kyststi, sandstrand og to småbåthavner.

I en leilighet i Husøy Havn er den salte brisen alltid nær. Alle leilighetene er utstyrt med balkonger eller terrasser, og store vinduer. Vi har lagt stor vekt på gode solforhold og utsikt. Arkitekturen er tilpasset småhusbebyggelsen på Husøy med lune gårdsrom mellom husene og en strandpark mot sjøen.

 

 

Spir Arkitekter

Arkitektens tanker

Moderne arkitektur i unike omgivelser

Husøy er et landsbyaktig sted med eldre hvite trehus, intime gater og grønne eplehager. Samtidig er himmelen stor, det lukter av salt og sjø og det er umiddelbar nærhet til skjærgården. Dette møtet mellom nærmiljø og natur har vært en viktig inspirasjon og et premiss for prosjektets arkitektur.

Bygningene er oppført i moderne og bestandige materialer. Det er utstrakt bruk av lyse pussoverflater på veggene som harmonerer med de eksisterende trehusene i nærområdet. Samtidig gir det en varsom tilpasning til det utenforliggende sjø- og skjærgårdsmiljøet. Terrasser og fasadeelementer har innslag av trekledning som gir en lun og maritim kontrast til den lyse pussen. Det brukes mye glass for best mulig utsikt fra leiligheter og balkonger, samt en fin refleksjon av himmel og sjø. Her vil du bo i moderne boliger hvor du kan nyte Husøys kvaliteter – fra solen går opp over nasjonalparken i øst til den går ned bak Tønsberg by i vest.

UTE

Uterom med identitet

Som tidligere verft- og industritomt, var tomten preget av store og harde flater. Vi ønsket å gjenskape strandsonekarakteren ved bruk av terrengformer og vegetasjon. Grøntområdene mellom byggene flyter sammen i en lun og frodig sammenhengende strandpark med plasser for lek og opphold. Utearealene er skapt for å appellere til alle aldersgrupper og er tilrettelagt for alle brukergrupper.

Heidi Borgersen
Landskapsarkitekt MNLA
Gullik Gulliksen

Åshild Engeseth
Interiørarkitekt MNIL
Spir Arkitekter

Interiørkonsepter

Skapt av naturen

Det er lett å bli inspirert av Husøy. Av fargene, kontrastene og teksturene i naturen. Alt dette har vi tatt med inn i arbeidet med interiøret. Vi har lagt vekt på solide, robuste materialer som tåler aktiv bruk og som harmonerer med omgivelsene. Samtidig har interiøret et sobert og tidsriktig uttrykk.

Bris

BRIS har en lys og lett fargepalett med innslag av tre- og naturmaterialer. I dette konseptet vil dagslyset bre seg fint i de gjennomgående leilighetene.

Sky

SKY har – i likhet med konseptet BRIS – et lyst og lett preg, men med innslag av klare farger som vil gi leilighetene et ungt, urbant preg.

Dyp

DYP har mørke valører i gråskalaen. Det spilles på kontraster og samspill mellom blanke og matte flater. De mørke veggene vil skape spennende kontraster mellom inne og ute.

Bris

Sky

Dyp