OLE III

Norges korteste ferjerute

Det er ikke bare beboerne som kan nyte flotte nye hjem i Husøy Havn. Her har også den populære ferjen Ole III fått ny brygge og ferjebu.
Rutetider Ole III

Sesongen varer normalt fra april til september. Da jobber Ole III alle dager i uken.
Turen tar 2 minutter, er gratis og en opplevelse i seg selv. 

Fra Husøy Havn: kontakt skipper i bua
Fra Husvik: vink eller ring 99 21 40 45

Se oppdaterte rutetider hos Tønsberg kommune her

Fra Husøy til Husvik på et blunk. ©Husøy

Ole III nyter solnedgangen i Husøy Havn. ©Husøy

Alle gode ting er tre

Det har vært ferjetrafikk mellom Husøy og Husvik i over 100 år. I over 60 av dem har båten hett Ole. Ole I var en motordrevet pram, oppkalt etter Ole Marthinsen, som var ferjemann på 50-tallet. Ole I var en liten kranglefant. Ofte slo motoren seg vrang, og da var det bare å ta årene fatt.

I 1968 la Ole I til for godt. Båten fikk ikke lenger godkjenning av Veritas. Kommunen kjøpte da en livbåt av jern og døpte den Ole II. Dessverre var heller ikke denne båten god nok, og det ble bestemt at det skulle bygges en ny ferje.

Ole III er en ekte Husøy-væring, bygget på Husøy Verk. Etter en høytidelig stabelavløpning i november 1974, tok den lille gule båten fatt på arbeidet og har hatt jobben siden. Dagens eier, Terje Salvesen, jobber nå med å få satt elmotor på båten. På sikt skal den også tilrettelegges for å bli førerløs.

Blåveis, hvitveis og en liten gul ferje

Det er et vårtegn like godt som noe når den lille gule ferjen er tilbake ved bryggekanten i Husøy Havn. I sommerhalvåret står den klar til å ta deg fra Husøy til Husvik og tilbake igjen. Med Ole III ved brygga får du en sjarmerende start på turer til fots eller på sykkel. På Husvik finner du turområder, badeplasser og bussforbindelse til Tønsberg. Velkommen ombord på sommerens korteste eventyr.

 

Ferjeturen er gratis. Ønsker du å gi litt driks? Ole III tar Vipps ©Husøy