BORGE HOTELL

Hjerterom og husrom for gjester og fastboende

En liten gåtur fra Husøy Havn ligger Borge Hotell. Her har tilreisende funnet sitt ferieparadis i over 120 år, men det er ikke bare sommergjestene som nyter godt av det tradisjonsrike hotellet.

Et møtepunkt på øya

For de som kan kalle Husøy hjem har Borge Hotell blitt et naturlig møtepunkt. Her inviteres du til åpen café på 17. mai, stemningsfulle utekonserter i den flotte hagen om sommeren og familiejulebord med nissebesøk i adventstiden. I tillegg holdes det jevnlig ulike kurs på hotellet, som skrivekurs med Gro Dahle og tegnekurs med Brita Skybak, om du vil lære noe nytt eller fylle på talentet.

En forlengelse av leiligheten

Med Borge Hotell i nærheten har du alltid rom til familie og venner som vil oppleve den fantastiske Vestfold-skjærgården. Hotellet har 60 værelser fordelt på flere ulike bygninger, fra Stabburet på gårdstunet til den idylliske Strandstua på bryggekanten. Ingen av rommene har TV. Hotellet har derimot tennisbane, golfbane, oppvarmet saltvannsbasseng, båter og sykler til utlån, egen badestrand og en helt fantastisk beliggenhet.

Når du har noe å feire, står hotellet gjerne for mat og festlokaler. Det fortelles at Borge Hotell kan sjonglere opptil tre konfirmasjoner på en gang og fremdeles beholde hvilepulsen. Om du foretrekker å nyte maten på balkongen hjemme i Husøy Havn, tilbyr det dyktige og fleksible kjøkkenet også catering.

Velkommen til Borge Hotell. ©Husøy

Overnatting i idylliske Strandstua. ©Husøy

Et godt sted å være

Borge Hotell har i dag ordinær drift hele året. Unntaket er juli. Da går hotellet tilbake til røttene og drives som sommerpensjonat med ukesopphold. Mange av gjestene kommer tilbake år etter år. Noen i over 50 sommere. Det er ikke bare gjestene som trives på Borge. Da hotellet søkte ny kokk i januar, hadde den gamle hatt stillingen i 18 år.

Daglig leder Kari Bakke har brukt store deler av livet på å sørge for at Borge Hotell har vært et godt sted å være. De siste fem årene har niesen Anja Bakke Bleikvassli gått i lære for å føre tradisjonene videre. Det er over 120 år siden Nora Borge for første gang åpnet døren til det som da het Borges bad og pensjonat. Den døren står fremdeles åpen. Uansett om du er ansatt, gjest eller bor på øya – på Borge Hotell vil du alltid bli tatt godt imot.

Perfekt for feiring. ©Borge Hotell

Som skapt for avslapning. ©Borge Hotell